top of page

53.43151 N

-nieuws-

5.76592 W

thumbnail_MASTER LOGO WEBSITE-12kopie.pn

A M E L A N D

Nieuwe snelboot
10 april 2019
4 april 2019

De vloot van Wagenborg Passagiersdiensten wordt binnenkort uitgebreid met de komst van voormalig Crew Transfer Vessel (CTV) ‘Waterlines’. Het schip gaat als sneldienst varen op de route Ameland – Holwerd. De Fostaborg, die momenteel de sneldienst verzorgt van en naar Ameland, wordt ingezet op de dienst Oostmahorn & Lauwersoog-Schiermonnikoog.

De capaciteit van beide schepen is met 48 personen gelijk.

Waterlines zal op de werf van Koninklijke Niestern Sander omgebouwd worden. Naar verwachting is de nieuwe sneldienst voor het toeristenseizoen klaar voor ingebruikname. Het schip maakte tot nu toe deel uit van de vloot van Wagenborg Sleepdiensten.

Schermafbeelding 2019-04-10 om 16.19.49.
Fostaborg-001

De bochtafsnijding in de vaargeul tussen Holwerd en Ameland is klaar. Dat zegt Rijkswaterstaat. Door het uitbaggeren van een vloedgeul is de verbinding naar verwachting enkele minuten sneller. Ook wordt een afname van het onderhoudsbaggerwerk verwacht. Rijkswaterstaat heeft de betonning inmiddels verlegd. De veerboot van- en naar Ameland kan gebruik maken van de snellere verbinding.

(klik op foto voor volledige artikel)

UPDATE: 10 april 2019
Bochtafsnijding klaar
Meer bezoekers voor Waddeneiland”
Juli 27, 2018
AM-pic-133.jpg

NES – Ameland trekt dit jaar meer bezoekers. Volgens rederij Wagenborg is het aantal bezoekers ten opzichte van 2017 toegenomen.

De Waddeneilanden blijven in trek bij toeristen uit binnen- en buitenland. Wagenborg houd de cijfers ieder jaar precies bij en constateert voor 2018 een stijging van de bezoekersaantallen. Tot nu toe verloopt het seizoen uitstekend door het mooie weer en brengt Wagenborg Passagiersdiensten dagelijks veel mensen naar onder meer het op dit moment door zonovergoten Ameland.

“Ten opzichte van vorig jaar is het aantal bezoekers weer wat gestegen”, zegt directeur Ger van Langen van Wagenborg in Nes. De exacte cijfers van het aantal bezoekers aan Ameland heeft Van Langen momenteel nog niet. De balans wordt pas aan het einde van het jaar opgemaakt, maar de aantallen zijn volgens de directeur van de rederij dit jaar zeker niet minder.

UPDATE: 28 juli 2018
AMELAND - VOOR LICHAAM & GEEST
Januari 23, 2018

AMELAND - Er ligt meer dan 90 km aan fietspaden op Ameland en het eiland ontdek je dan ook het beste op twee wielen. Huur een fiets in de haven en zet koers naar het pittoreske dorp Nes. In het doolhof aan straatjes met klinkers spot je 17de-eeuwse commandeurshuizen, boetiekwinkels en gezellige restaurants. Bij Vishandel Metz kun je verse kibbeling of haring halen, voordat je weer op de pedalen stapt.

Buiten het dorp worden weilanden onder eindeloze wolkenluchten afgewisseld door glooiende duinen en naaldbossen waar je niks anders hoort dan het ruisen van de wind en het gezang van vogels. In het dorpje Ballum, ongeveer 6 kilometer ten westen van Nes, kun je een tussenstop maken bij café Nobel om het beroemde Nobeltje te proeven. Deze likeur zag 100 jaar geleden op een koude winternacht het levenslicht. De legende gaat dat Willem Barend Nobel niet meer genoeg drank had liggen voor de dorstige deelnemers van een arrenslee-wedstrijd, dus gooide hij lukraak wat drankjes bij elkaar en Nobeltje was geboren. Het recept is vandaag de dag nog steeds een goed bewaard familiegeheim.

Vervolg je tocht naar het westen, waar bij Hollum de rood-wit gestreepte vuurtoren Bornrif aan de horizon verschijnt. De vuurtoren stamt uit 1888 en wordt niet langer gebruikt, maar is wel open voor bezoekers. Het is met 236 treden een flinke klim naar de top, maar je wordt beloond door een panoramisch uitzicht over het wuivende helmgras en de felgroene dennenbomen. Vanaf de vuurtoren is het nog een klein stukje fietsen naar het meest westelijke strand van het eiland.

UPDATE: 30 mei 2018
Sneldienst vanaf 1 april 2018
Januari 23, 2018

MAKKUM - “Binnen 1 uur van Leeuwarden naar Ameland!” Dat is de slogan die gekoppeld is aan de sneldienst van Wagenborg Passagiersdiensten die vanaf 1 april is gaan varen tussen Holwerd en Nes.

Het is een uitbreiding van de dienstregeling van Wagenborg. Met dit geheel op Friese bodem gebouwde schip kunnen per afvaart straks 48 passagiers met een snelheid van maar liefst ca. 40 km per uur de overtocht veilig en snel maken. “Hiermee wordt een nieuwe dimensie toegevoegd aan reizen over het Wad!” Het nieuwe schip draagt de naam "Fostaborg".

UPDATE: 30 januari 2018
Dienstregeling veerboot 2018
Oktober 20, 2017

DEN HAAG - “We kunnen van alles willen, maar de minister bepaalt.” Dat zei burgemeester Albert de Hoop tijdens de vergadering op 21 augustus.

Op die avond koos de gemeenteraad voor de vijfkwartiersregeling van de veerboot, maar staatsecretaris Sharon Dijksma van I&M bepaalde anders. Zij kiest voor de knip. Wagenborg geeft ook de voorkeur van de knip boven de vijfkwartiersdienst

Behalve de knip in de dienstregeling, komt er een snelboot en blijft Rijkswaterstaat baggeren. In 2019 moet ook een bochtafsnijding klaar zijn, die dan 4 minuten reistijdwinst op levert. Klik op de foto voor meer informatie en nieuwe dienstregeling.

UPDATE: 20 oktober 2017
Nieuwe logo
Oktober 18, 2017

Vandaag een website update, met toevoeging van onze beide nieuwe logo's.

Een website over de chalet "Wadfinder" en stacaravan "Seafinder"en het eiland Ameland. 

Meer weten bekijk dan de website.

Webcams Waddeneilanden
Augustus 2, 2017

Op de waddeneilanden maar ook elders in Nederland zijn de laatste weken veel nieuwe live webcams geplaatst. Leuk om naar te kijken en om van de Waddeneilanden als Ameland

een sprong te maken naar bijvoorbeeld Vlissingen, Amsterdam en vervolgens naar Lauwersoog. Kijk en ontdek. Ook vind je hier een link voor actuele en komende waterstanden, en de de AIS scheepvaart radar. Klik op de afbeelding voor alle cams.

UPDATE: 2 augustus 2017
Ameland wil snel oplossing vaarroute
Juli 24, 2017

Er moet snel een oplossing komen voor de problemen met de vaarroute naar Ameland, zegt de burgemeester van het eiland, Albert de Hoop. De vaarweg naar Ameland wordt steeds moeilijker begaanbaar, doordat deze dichtslibt met zand en grind. De veerdienst van en naar het eiland loopt daardoor vertragingen op. Klik op de afbeelding voor het volledige artikel.

UPDATE: 24 juli 2017
Juli 21, 2017
Eerste las sneldienst gezet

HARLINGEN - Donderdag 20 juli vond de kiellegging plaats van de nieuwe Wagenborg Sneldienst. Daarmee is de start van de bouw officieel begonnen. Gedeputeerde Johannes Kramer verrichte de officiële openingshandeling van de bouw bij Dijkstra Metaalbewerking in Harlingen. Klik op afbeelding voor meer informatie.

UPDATE: 24 juli 2017
WPD start sneldienst Holwerd - Ameland
Juni 6, 2017

HOLWERD AMELAND - Wagenborg Passagiersdiensten geeft het startsignaal voor de bouw van de 22 meter lange Sneldienst voor 48 passagiers. Gebr. van Enkhuizen en Ger van Langen van Wagenborg Passagiersdiensten ondertekenden de bouwovereenkomst op vrijdag 19 mei.

De bouw zal ca. 9 maanden duren. De verwachting is dat de sneldienst in het eerste kwartaal van 2018 operationeel zal zijn. Deze snelle overtocht kan worden gemaakt voor een toeslag van €7,50 per enkele reis. IMet de komst van deze Sneldienst wordt het voor reizigers nog gemakkelijker om op een snelle en comfortabele manier naar Ameland te reizen.


 

Capaciteit en snelheid
Deze sneldienst met ruimte voor 48 passagiers zal naast de reguliere veerdienst het vervoer van passagiers gaan verzorgen tussen Ameland en Holwerd. Het schip heeft een snelheid van ca. 40 km per uur. Dit betekent dat de overtocht in 20 minuten gemaakt kan worden. Samen met Arriva is Wagenborg Passagiersdiensten bezig met een optimale verbinding tussen Ameland en Leeuwarden.

Wat gebeurt er met de huidige Watertaxi’s?
De afgelopen jaren heeft Wagenborg Passagiersdiensten ervaring opgedaan met een sneldienst die uitgevoerd wordt door de Watertaxi. De Watertaxi’s hebben echter een beperkte ruimte voor maximaal 12 personen. De huidige Watertaxi’s blijven op afroep beschikbaar.

UPDATE: 6 juni 2017
Electrische bussen
April 20, 2017

Bij busbouwer VDL heeft Arriva de vervoerder op onder andere Ameland sinds dit voorjaar nieuwe elektrische bussen.

Alle bussen zijn voorzien van een pantograaf, bekend van trams en treinen, waarmee ze snel geladen kunnen worden.

Alle bussen hebben een nieuwe huisstijl, ontworpen door Arriva en de Provincie Friesland. De basiskleur is blauw, met daarop 250 gezichten van inwoners van Friesland. Alle bussen worden voorzien van USB-stopcontacten en WiFi.

UPDATE: 20 april 2017
bottom of page